Klubnyheder

Formandens beretning 2022

20.03.2023

På mandagens generalforsamling kunne formand Andreas Sondrup afholde nedenstående beretning om året der gik:


Beretning 2022/23

Hvor er det fantastisk af afholde min første beretning, uden at skulle tænke, eller snakke om corona. Jeg føler vi i Nibe HK pt. lever i et eventyr. Hvis man var i hallen i weekenden, vil man vide hvad jeg mener. Sikke et program, og total sikker afvikling. Jeg blev faktisk helt rørt. Som jeg indledte sidste års beretning med, siger jeg gerne igen. Vi har på mange måder haft et forrygende år i Nibe HK.


Foråret 2022 var et sportslig flot forår, med flere oprykninger på seniorsiden, heriblandt 2., 3., 4. holds herrer til hhv. jyllandsserie, serie 1 og serie 3. Derudover mange flotte resultater i ungdom. Blandt andet U15 pige A og U15 drenge 2. division som vandt deres rækker.


I efteråret havde vi tilmeldt 16 ungdomshold og 7 seniorhold. Resultatmæssigt var det lidt en blandet omgang. U9 rykkede op i b. U11, U13 og U15 piger vandt deres puljer, hvilket gav oprykninger til b og a rækken. Der er flere hold pr årgang, derfor også en del der endte i midten af deres puljer. U11, U13 og U15 drenge blev i deres rækker, efter et lidt udfordrende efterår for de fleste af de hold. På senior siden var vi repræsenteret på herrer siden med 3. div, jyllandsserie, serie 1 og serie 3, hvilket må være det højeste samlet niveau, vi nogensinde har kunne præstere i Nibe HK. På damesiden havde vi serie 1, serie 2 og serie 4 damer før jul. På seniorsiden overlevede jyllandsserie herrer, efter en vanvittig pulje hvor alle rækkens hold i sidste spillerunde kunne rykke ned eller vinde rækken. 3. division er placeret i midten af rækken. Efterårets helt store resultater blev leveret af dame senior, som på suverænt vis, rykkede op i jyllandsserien, selvom det blot var på et wildcard man havde fået lov til at blive i serie 1 sommeren over. Ej at forglemme at serie 4 damer også sikrede oprykning til serie 3.


Til foråret har vi tilføjet 1 ungdomshold i U9. Så i alt 17 ungdom og 7 seniorhold. Eftersom det er beretningen for sidste kalender år, vil jeg ikke komme ind på forårets resultater, hvor jeg ellers håber at dame senior igen kommer i fokus.

2022 blev igen et år med medlemsfremgang, hvilket er 3. år i træk. Til DIF/CFR kunne vi i år indberette 408 medlemmer, som er det højeste siden 2013. Medlemsfremgang på 63 medlemmer. Især vores nye tiltag med trille/trolle håndbold for 2-5-årige er blevet taget flot i mod, og de er nu oppe på 36 medlemmer. En stor tak til de 5 træner team omkring Trille Trolle for at gribe ”bolden”, og give de små fantastiske oplevelser i hallen. Et andet tiltag som først vil kunne ses på medlemstallet næste år, er vores nye tiltag med NHK Venner, hvor vi skaber et fællesskab med tidligere spillere og venner af klubben. Et tiltag der blev startet i efteråret, og som allerede har gennemført 3 vellykket arrangementer omkring førsteholdskampene.


Udover den traditionelle turnering elsker vi i Nibe HK også alle de andre ting. Vi elsker at give vores medlemmer store oplevelser. Vi kunne i april endelig komme til Bov Cup igen, hvor alle vores U11 og U13 hold var afsted. Det resulterede i en kanon tur, og blandt andet en flot guldmedalje til U13 pige A. U15 drenge var også afsted på tur i foråret, faktisk på to ture. Det resulterede en sølvmedalje til Egene Cup, og så en rigtig flot guldmedalje i den internationale Euro Sportring turnering i Kolding. Måske lidt farvet, men klart en af de største resultater af et ungdomshold i Nibe HK, hvor de blandt andet mødte svenske og tyske mestre.


Udover de fede cups i og omkring påske, deltog mange af klubbens hold igen i år, i udendørsturneringen på græs og til beach stævner rundt i Nordjylland. Vi afholdt i starten af juni stort beach stævne for U13 med over 120 deltagere, hvor af 6 af holdene var fra Nibe. U17 drenge kvalificerede sig til DM, som blev afholdt i Odense, hvor det dog kun blev til en 7. plads.

Sommeren bød igen på håndboldskole med omkring 100 deltagere, som igen blev styret flot igennem af en masse af klubbens seniorspillere, som blev på frivillig vis, gav vores medlemmer en kanon weekend. Vores Camp for de U15/17 blev for første gang afholdt i efterårsferien, men er dog flyttet tilbage til august igen, efter en lidt skuffende tilmelding. Campen var god, men kun med knap 20 deltagere. Til begge arrangementer, vil jeg gerne overrække klubbens største taknemmelighed til styregruppen og alle de frivilliges kæmpe indsats.


Sponsorudvalget har igen det seneste år, haft en flot gentegnings periode, og med enkelte stop, har udvalget fundet nye sponsorer til at tage over. Det er flot arbejde i en meget svær ”branche”. Vores sponsorer er vigtige for os, de skaber og har skabt at klubben har et meget solidt økonomisk fundament, som giver en større frihed, for vores udvalg og bestyrelse. Også tiltag som hoppeland, strømpesalg, fondssøgning og mange frivillige timer på festivalen er med at give nødvendig økonomi. Tak til de involverede i det.

En af de nye ting der skal og er investeret, er vores frivillige. Det skal være sjovt og attraktivt at være frivillig i Nibe HK. Vi inviterede derfor sidste år på julefrokost, samt den helt store frivillighedsdag til Malmø, for at se VM i håndbold. Det blev en kanon tur, som medierne også fandt interessant. Frivillighedsdagen bliver en tradition i Nibe HK.


Det seneste år og i de kommende år, vil der arbejdes mere på strukturen i klubben, så der bliver flere der er involveret, men med mindre opgaver, så det kan passe ind i den travle hverdag. En af tiltagene hertil, og for at på sigt forbedre klubbens sportslige præstationer, har vi opstartet et sportsligt udvalg. De vil stå for ansættelse af trænere, arbejde med den gule tråd, og overtage den sportslige del fra UU og bestyrelsen. Øvrige udvalg er også på tavlen, og vi håber på opbakning, så alle vores frivillige holder gnisten i længere tid – til gavn for vores medlemmer.


Tak til alle vores frivillige trænere og alle dem der lægger en indsats for klubben, heriblandt alle udvalgene. En stor tak for et godt samarbejde til bestyrelsen. Jeg synes det vidner om en sund klub når alle 4 på valg genopstiller. Det giver stabilitet. Tak for det.

Jeg vil slutte årets beretning af hvor jeg startede. Jeg håber og tror eventyret lever videre, det kræver hårdt arbejde, men jeg er sikker på at vi er mange der ønsker at give det der skal til, for at kunne tilbyde HÅNDBOLD FOR ALLE i Nibe HK.


TAK!