Håndboldskolen er et hit i Nibe

Nibe Håndboldklub var i weekenden vært for den årlige DHF’s Håndboldskole, da Nibe Idræts- og Kulturcenter lagde gulv til mange timers håndboldsjov.

Det er fjerde år, at håndboldskolen bliver afholdt i Nibe og i år var ikke mindre end 26 drenge og piger i alderen otte til 12 år tilmeldt. 

Sommerens Olympiske Lege i Brasilien blev også markeret i Nibe, hvor håndboldskolen afholdt en række olympiske discipliner med et håndboldtwist. Således blev der både dyrket højdespring og 100 meter spurt i løbet af skolen.

Trænerne på håndboldskolen, som har stået for skolen de sidste tre år, var alle ovenud tilfredse med børnenes indsats igennem en hel weekenden. Fokus har i år lagt på styrke og teknik, hvorfor der i hvert fald har været grundlag for at få en god nats søvn, når man kom hjem. 

Der var dog også tid til at møde Aalborg Håndbolds Christian Jensen og Frederik Skoda, som selv er et produkt af Nibes ungdomsafdeling. Sammen stod de to Aalborg-spillere for træning og autografskrivning.

Håndboldskolens trænerstab bestod af seniorspillere fra klubben: Mads Krogh, Christian Nøhr, Anne-Sofie Nøhr, Maria Agerboe, Sofie Klitgaard & Andreas Sondrup.

En stor tak til vores sponsorer, samt alle de frivillige, der gav en hjælpende hånd, så Nibe Håndboldklub endnu en gang kunne afholde en fantastisk håndboldskole.

Nibe Håndboldklub vil også næste år inviterer til DHFs Håndboldskole, hvor træner teamet vil stå for endnu en sjov weekend i håndboldens tegn. 

H A R   D U   L Y S T   T I L   A T   S P I L L E   H Å N D B O L D   M E D   B L. A   D I S S E   T O S S E D E   T Ø S E R?

Vi er pt. 8 ”tossede” tøser, som spiller håndbold i Nibe HK, men vi kunne godt bruge nogle flere.  Vi spiller U-14, som ”dækker” årgangene 2001 og 2002. Har du lyst til at komme og prøve at være med, er du velkommen. Vi træner tirsdage og torsdage kl. 17.30 – 19.00. Alle har mulighed for at prøvetræne 3 – 4 gange.
Vores trænere er Mads og Bettina og hvis du/ I gerne vil vide mere, kan Bettina kontaktes på tlf.nr.: 22 33 40 73 eller på mail; bettina-kim@hotmail.com

 
Natstævne i Nibe håndboldklub
 
Fredag den 18. september var der inviteret til natstævne for U10 og U12 håndbolddrenge og –piger i Nibe håndboldklub. Ca. 55 forventningsfulde spillere ankom kl. 18.00 iført håndboldtøj og medbringende sovegrej.
 
Ungdomsudvalget og et par seje mødre sørgede for at servere lækker lasagne, som det første for spillerne. Derefter var der opvarmning i hallen og efterfølgende teknisk træning. Så var der igen behov for forplejning og heldigvis var der friskbagte pølsehorn.
 
Kl. 23. 00 indledtes en totalhåndboldturnering, hvor spillerne var blandet i både køn og alder. Der blev gået til stålet og kæmpet bravt inden der kunne udnævnes vindere af både turneringen og fairplayprisen.
 
Igen blev depoterne tanket op med chips og frugt for at være klar til turnering mellem holdene, der blev afviklet mellem kl. 02.00 og 04.30.
 
Efterhånden var der flere, der fandt deres soveposer frem og lagde sig rundt omkring i hallen og faldt i søvn til trods for, at der vedvarende blev spillet håndbold næsten til den lyse morgenstund. Enkelte holdt sig vågne hele natten og var klar til morgenmad kl. 06.30, andre var næsten ikke til at vække for at de kunne være klar til afhentning af deres forældre kl. 07.00.
 
Som træner var det en fornøjelse at se, hvordan spillerne hyggede sig på tværs af holdene og mærke den gode stemning i hallen. Vi håber, at alle spillere også hyggede sig og at det lykkedes dem at få udsovet i løbet af weekenden.
 
 
Nibe HK hev pokalen i land
 
Nibe’s U-12 drenge vandt suverænt Ålestrup Cup i den forgangne weekend, med en finale sejr på intet mindre end 12-3.
 
Nibe HK’s U-12 drenge var i den forgangne weekend til sidste stævne inden den rigtige turnering begynder. Nibe kom med på et afbud, og holdet var derfor en god blanding af både første- og andenholdsspillere. Stævnet begyndte lørdag med først en sejr på 13-9 over Ålestrup 1, dernæst vandt drengene suverænt med cifrene 28-9 over Ålestrup 2.
Søndagen bød på lidt større udfordringer, Nibe skulle starte mod Skødstrup. Skødstrup spillede godt fra start, hvor Nibe havde glemt gårsdagens vilje og gejst, med en halvlegsføring til Skødstrup på 5-3, var der meget der skulle snakkes om. Snakken i halvlegen hjalp drengene, de vidste vilje og mod. Efter rigtige flotte sidste 10 min. vandt Nibe 11-10.
Efter kampen blev depoterne fyldt op, med hjemmebagt kage og boller, som de meget støttende forældre havde medbragt.
Søndag middag, skulle finalen spilles, det var en flok nervøse drenge, der løb på banen til høj musik, hvor de skulle møde Ålestrup 1, som de tidligere havde vundet over. Finalen startede lige som Nibe havde håbet, med en hurtig føring på 4-0. Solidt forsvar og målmandspil gav en halvlegsføring på 7-2. 2. halvleg bar præg af den store føring, og det var derfor ikke det flotteste håndboldspil, som tidligere i kampen. Kampen endte 12-3, og jublen kunne bryde løs. Drengene nød sejren, fik metal omkring halsen, og anfører Mikkel Høj, kunne løfte den store pokal.


Øverst fra venstre: Morten Mortensen, Jonas Ambrosius, Simon Sørensen, Christopher Lund, Kristian Boye, Emil Olsen, Andreas Sondrup og holdleder Carl Høj. Nederest fra venstre: Andreas Christensen, Rasmus Jensen, Mathias Svendsen, Jakob Pedersen, Christoffer Mortensen & Mikkel Høj.
 
Billeder fra vores vellykkede håndboldskole.
Øverst fra venstre: Andreas Sondrup, Sofie Kirring, Kristine Hvilsom, Sarah Bach, Linda Christensen, Maria Bang, Anne Skov, Steffen Gertsen. Nederest fra venstre: Ann-Sofie Kristoffersen, Maj Larsen, Mathilde Knudsen, Julie Christensen, Kasper Høygaard. Nederest: Lærke Alberg
U-14 piger vinder 2. division
Nibe HK’s u14 piger vandt tirsdag 2. division efter en meget spændende kamp mod Nøvling IF. Kampen endte 17-17, hvilket var nok til at sikre sig sejren i 2. division. Stort målmandspil af Lærke Alberg i de afgørende minutter gjorde udslaget, efter flere spildte chancer i angrebet.
En fantastik ramme i Nibe Idræts- & Kulturcenter, hjalp i de afgørende minutter.
Kampen udformede sig som Nibe havde forventet i starten af kampen. Pigerne kom hurtigt foran 3-0 og spillede godt angrebsspil og stod flot i forsvaret. Efter føringen i starten satte nervøsiteten sig ind, og det var tydeligt på alle spillere. Nibe var bagud i halvlegen med 9-10 og sådan fortsatte anden halvleg. Nibe hang efter med en enkelt scoring stort set hele halvlegen, dog kæmpede Nibe sig flot op, og var foran med bare få minutter igen. Med kampens resultat sikrede Nibe U14 sig første pladsen i 2. division, og derved også en plads til Jysk mesterskab, som spilles i Hjallerup den 26. april.
Inden det jyske mesterskab, skal holdet, sammen med resten af klubbens ”ældre” ungdomsafdeling til Jyske Påske Cup i Vejle. Påsken bliver i håndboldens tegn, hvor der skal spilles mindst 5 kampe og forhåbentlig en finale.  


På billedet er:
Øverst fra venstre: Andreas Sondrup, Sofie Kirring, Kristine Hvilsom, Sarah Bach, Linda Christensen, Maria Bang, Anne Skov, Steffen Gertsen. Nederst fra venstre: Ann-Sofie Kristoffersen, Maj Larsen, Mathilde Knudsen, Julie Christensen, Kasper Høygaard.
Liggende på gulvet: Lærke Alberg
 
Nibe HK afholdt håndboldskole
 
I weekenden 2. – 4. august 2013 afholdt Nibe HK for første gang en håndboldskole. Det er Dansk Håndbold Forbund, der har lavet konceptet med håndboldskole, men trænere og ledere var alle fra Nibe HK.
 
15 børn i alderen 10-12 år valgte at bruge 3 dage på at spille håndbold, og da der ikke var så mange spillere, blev der mulighed for en meget individuel træning, hvor alle børn blev set og anerkendt, og den enkelte spiller fik hele tiden mulighed for at udvikle sit spil.
 
Alle 3 dage var der en fantastisk stemning, hvor børnene var meget aktive under træningen, og det var helt utroligt at se, hvor meget spillerne rykkede sig på bare 3 dage. Når der så var pauser, blev der også hygget rigtig meget på tværs af alder og køn.
 
Den gode stemning skyldes helt sikkert også de unge trænere på håndboldskolen. De unge trænere var Sofie Worm Klitgaard, Magnus Veggerby, Sofie Foldager Kirring, Freja Hvilsom Andersen og Ann-Sofie Kristoffersen – og alle gjorde det super godt med deres store engagement, helt rigtige værktøjer som coaching, motivation, gode fejlrettelser og ikke mindst en masser energi. Det er derfor godt at vide, at de alle sammen fortsætter som trænere og hjælpetrænere i den sæson, der snart går i gang. Derudover stod Annette Høj Jensen for forplejning, mens ungdomskonsulent Anette Jensen var ansvarlig for den overordnende planlægning af træningen.
 
Weekenden sluttede med fælles eftermiddagskaffe for spillerne og deres familier i klublokalet søndag eftermiddag, hvor der kun var roser til afviklingen af håndboldskolen.
 
Nibe HK fik den erfaring, at uge 31 nok ikke er den bedste uge at afholde håndboldskole, da rigtig mange børn fra Nibe er til fodboldstævner, men man kan roligt sige, at håndboldskolen var en stor succes for de deltagende spillere, så i klubben håber man at kunne gentage håndboldskolen igen til næste år.
 
Nibe HKs u-14 piger vinder igen
 
 
Efter den store succes i forrige weekend, var Nibe HKs u-14 piger atter at finde til et sommer stævne - denne gang var det i Hvornum. Pigerne skulle først spille mod Døstrup, og Nibe-holdet var helt klar lige fra start af, hvor de endnu engang viste et super forsvarsspil. Temaet for dette stævne var dog angrebsspil, og dette klarede pigerne flot ved at spille sig igennem til rigtig mange chancer. Desværre var træfsikkerheden ikke helt i top – hvilket til dels også skyldes, at det kan være svært at styre bolden med både harpiks og masser af tørt græs på – så derfor blev der kun scoret 9 mål. Det rakte dog til en sejr, idet Døstrup kun scorede 6 gange. Den næste kamp var mod Trojka, som Nibe HK havde spillet imod i sidste weekend. Målet var derfor at vinde med mere end de 8 mål, som Nibe HK vandt med i forrige weekend. Det viste sig hurtigt at Nibe-pigerne var helt i hopla. Forsvaret arbejdede godt og meget tålmodigt, hvilket gav mulighed for en del flotte kontraløb, og da der samtidig blev spillet flydende og kreativt i angrebet, så var det helt fortjent, at Nibe HK vandt 18-7. Dermed vandt Nibe HKs dygtige og seriøse u-14 piger Hvornum Cup 2013.
 

Billedet viser:

Bagerst fra venstre: Sarah Bach Christensen, Signe Møller Jensen, Linda Christensen, Sofie Foldager Kirring, Anne Skov Sørensen, Ann-Sofie Kristoffersen og træner Anette Jensen. 
Forrest fra venstre: Natasia Villadsen, Mathilde Kjærsgaard Knudsen, Maj Uldahl Larsen og Julie Marie Christensen.

Nibe HKs u-14 piger vinder Handest Cup
 
Søndag den 26. maj 2013 deltog Nibe HKs u-14 piger i et udendørs stævne i Handest. Holdet tog af sted om morgenen i det flotteste solskinsvejr, og det skulle vise sig, at det blev en fantastisk dag. Dagens fokus var på forsvarsspillet, hvor målet var at prøve nogle af de forsvarsformationer, som Nibe pigerne ikke spiller så tit. Den første kamp var mod  AIK Vejgård, og her skulle der dækkes helt fladt 6-0. Det var stadig først på dagen, så pigerne havde lidt svært ved at komme i gang, men pigerne kæmpede forbilledligt, og det betød, at man kunne gå fra banen med et uafgjort resultat 7-7. Den næste kamp var mod IF Trojka, og her viste Nibe pigerne storspil i forsvaret, hvor man øvede sig på en 5-1 opstilling. Det gjorde holdet så godt, at modstanderne blev holdt nede på bare 3 mål. Da Nibe-holdet samtidig scorede 11 mål, blev det til en stor sejr. I tredje kamp var modstanderen Visse 2. Igen stod forsvaret godt i 5-1 formationen, og det blev til en sejr – denne gang 12-8. Endelig skulle der spilles den afgørende kamp mod Visse 1, som havde vundet alle deres kampe. Derfor var det kun en sejr, der kunne give Nibe HK en førsteplads. Nibe skulle her dække fladt 6-0, og holdet startede lidt nervøst ud, men efterhånden fik man styr på nerverne, og herefter satte man sig på kampen, som endte 8-3. Dermed var Nibe HK vinder af Handest Cup 2013, og pigerne fik en trøje hver, ligesom holdet også fik en helt ny håndbold. Der skal uddeles stor ros til hele holdet for en super fight og villighed til at arbejde med forskellige former for forsvarsspil, og når der samtidigt blev vist både godt holdspil og super flotte individuelle aktioner i angrebet og af målvogteren, så lover det rigtig godt for fremtiden for Nibe HKs u-14 piger.
 
Nibe HK – en stor succes
 
 
Nibe Håndboldklub er en stor og velfungerende håndboldklub, og de nyeste tal fra Dansk Håndbold Forbund viser, at klubben er den absolut største i kreds 1. Det vil sige, at der fra Støvring i syd til Skagen i nord ikke er nogen større håndboldklub end Nibe HK, der har 421 medlemmer.
 
Tallene viser, at der gøres et kæmpe stort stykke frivilligt arbejde i Nibe HK. Dels er der en velfungerende bestyrelse og et aktivt ungdomsudvalg, der ud over alle de praktiske opgaver gør meget, for at klubben bliver ved med at være en breddehåndboldklub, der er præget af nogle sunde holdninger til foreningsidrætten.
 
Klubben er så heldig, at der er mange dygtige og trofaste trænere, som år efter år tager del i klubbens liv og efterlever de holdninger, der kendetegner klubben. Disse trænere er det daglige omdrejningspunkt for fantastisk mange unge håndboldspillere. Og disse engagerede trænere er stærkt medvirkende til, at der i klubben både er plads til de rigtig dygtige spillere, men så sandelig også de mange spillere, der spiller håndbold for hyggen og kammeraternes skyld.
 
Nibe HK forsøger hele tiden at komme med nye tiltag for at klubben kan fortsætte med et højt aktivitetsniveau. Derfor arrangerer Nibe HK i år en håndboldskole i august måned. Der er stadig pladser, så hvis der er flere børn i alderen 10 – 12 år, der kunne tænke sig at deltage, så kan man stadig nå at tilmelde sig via Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside – www.dhf.dk – eller ved at kontakte klubbens ungdomskonsulent – se kontaktoplysninger på www.nibehk.dk. Man behøver ikke at spille håndbold i forvejen eller have tilknytning til Nibe HK – bare man har lyst til at være sammen med en helt masse andre børn og lege med en bold.
 
Tidlig skærtorsdag morgen kl. 5.30 står der 12 næsten friske U18 drenge ved Nibe Hallen klar til afgang mod det, som senere blev et mindre påske eventyr. Holdet skal sammen med resten af Nibe HK’s ungdoms afdeling af sted til Påske Cup i Vejle. Programmet lyder på 7 kampe på 3 dage mod danske og udenlandske hold fra 2. og 1. Division. Et hårdt og svært program for det sammenbragte hold fra klubbens to U18 hold. Torsdagen bød på 4 spændende kampe. Første modstander var DHK Flensborg. Et hold med fysisk stærke spillere og lidt atypisk spillestil med et meget aggressivt forsvar. Kampen blev en gyser, som endte uafgjort. Herfra så drengene sig ikke tilbage, efter den første rust var banket af, vandt holdet sine resterende kampe og var dermed puljevinder. Fredagen bød på 2 kampe hvor det gjaldt kampen om en mulig finale. Her var modstanderen igen DHK Flensborg og AB håndbold. Med en fokuseret indsats og godt spil fra b.la. Christian Nøhr og Morten Adelsen i angrebet, fra Andreas Brunsgaard i forsvaret samt nogle afgørende redninger fra Mads Høj i målet, så formåede holdet at vinde begge sine kampe, og dermed var vejen lagt til en finale mod stævnes bedste hold nemlig Vejle Håndbold fra 1. Division.

Finaledagen kom, hvor holdet skulle stå sin prøve mod Vejle Håndbold. En enorm opgave, da Vejles spillere var fysisk stærkere end de noget mindre spillere fra Nibe HK. Der herskede ingen tvivl om, at Nibe HK var underdogs i denne kamp og at spænding dermed var udelukket i en finale. Men vikingerne fra Nibe ville det anderledes. Kampen blev en flot opvisning på fight, store præstationer og sublim håndbold fra begge hold. Med højt forsvarstempo og en målmands præstation fra Nibe HK’s Jens Holt, som kan sammenlignes med den tidligere landsholdsspiller Kasper Hvidt, var Nibe bestemt med i kampen. Det gode forsvar lagde grund for flere gode kontraer, hvor venstre fløjen Kris Kristensen var sikkerheden selv. Dermed var Nibe HK med 10 minutters spil igen foran 9-7 og overraskelsen lå og lurede. Desværre begyndte det hårde program og tage på spillerne, og holdet blev ramt af mindre småskader. Vejle håndbold svarede igen med gode kontraer og godt angrebsspil og bragte sig med 5 minutter igen foran 11-9. Selvom Nibe HK kæmpede bravt i det etablerede angrebsspil med flere gode skudchancer og godt spil fra holdet højeste spiller Rasmus Birkbak, formåede Nibe ikke at lukke hullet igen og ender med at tabe kampen med cifrene 14-12. En utrolig flot præstation set i forhold til hvilken modstander holdet var oppe imod, og det var de små marginaler, som gjorde at overraskelsen udeblev. Med kampen her, har holdet bevist, at talentet og evnerne til at der i den kommende kvalifikation til næste sæson er gode muligheder for mulig 2. divisions håndbold, og at det store arbejde der bliver lavet i klubbens ungdomsafdeling bærer frugt og udvikler gode talentfulde håndboldspillere.
Sparekassen Himmerland støtter unge frivillige trænere i Nibe HK

Nibe Håndboldklub har i den forløbne sæson haft fokus på at få nogle unge hjælpetrænere i gang.
 
Især u-14 årgangene – både piger og drenge - har været meget aktive, og de har været hjælpetrænere for både u-8, u-10 og u-12 holdene.
 
Hjælpetrænerne for u-8 holdet har på skift hjulpet med fredagens træning, hvor en voksen træner har haft ansvaret for at planlægge træningen, mens de unge hjælpere har trænet med børnene og hele tiden sørget for at holde et højt aktivitetsniveau. Det har været en fornøjelse at overvære den energi og glæde, der har været, når 20-30 børn og 4-6 trænere har trænet på livet løs.
 
På u-10 og u-12-holdene har der været lidt færre unge hjælpetrænere, men til gengæld har de været meget stabile som hjælpetrænere, og de har også haft lidt større ansvar for afviklingen af træningen.
 
Mange af de unge trænere har også deltaget i trænerkurser, og man kan allerede nu fornemme, at der er flere af dem, der har talent for at blive super dygtige og stabile trænere.
 
Nibe Håndboldklub ønskede at belønne de unge hjælpetrænere, og derfor kontaktede man Sparekassen Himmerland om hjælp til dette. Sparekassen Himmerland ville gerne være med til at belønne de unge mennesker for deres store frivillige indsats, og derfor sponsorerede de nogle flotte røde trøjer til hjælpetrænerne.
 
Nibe Håndboldklub vil i næste sæson fortsætte med at udvikle og motivere de unge hjælpetrænere, så det bliver en naturlig del af klublivet, at de ældre årgange hjælper de yngre årgange. Man har i den forløbne sæson oplevet, at det også har haft en meget positiv indvirkning på sammenholdet blandt børn og unge i klubben.
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies. Læs mere om Cookies her.
Nibe Håndboldklub | v/Formand Steffen Gertsen | Lundevej 7 | 9240 Nibe | Tlf.: 28562094 | nibehk@nibehk.dk | cvr.nr. 14026398